English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Το λάδι της κάνναβης και τις ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό!!


Το γένος της κάνναβης ανήκει στην οικογένεια των κανναβοειδώνCanabaceae και περιλαμβάνει τρία είδη:

1) την ήμερη κάνναβη (Cannabis sativa),
2) την ινδική κάνναβη (Cannabis indica) και
3)το είδος Cannabis ruderalis.

Η κάνναβη ήταν ένα από τα πιο σημαντικά φυτά για τον άνθρωπο από το 8.000 π.Χ. μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.
Πατρίδα της κάνναβης θεωρείται η κεντρική Ασία από όπου και εξαπλώθηκε σε όλο το κόσμο. Χρησιμοποιήθηκε για χιλιάδες χρόνια για διατροφή και ένδυση, ως πηγή ενέργειας αλλά και ως θεραπευτικό και ευφορικό μέσο.
Το λάδι της κάνναβης (hemp seed oil) εξάγεται από το φυτόCannabis sativa και θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά έλαια παγκοσμίως. Χρησιμοποιήθηκε στην ιατρική από αιώνες, με πιο παλιά μαρτυρία στη Κίνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Ming, με την ονομασία Ma Zi. Έχει πληθώρα εφαρμογών στη διατροφή, τη φαρμακοβιομηχανία και τη βιομηχανία καλλυντικών.
Προσφέρει στον οργανισμό πρωτεΐνες και σημαντικά αμινοξέα, απαραίτητα για την υγεία και ευεξία. Είναι βρώσιμο, αρκεί να μη θερμανθεί, και η γεύση του είναι λεπτή και ευχάριστη. Με χρήση 1-2 κουταλιών την ημέρα, υπάρχουν εμφανή αποτελέσματα σε μερικές εβδομάδες.Διατροφικά οφέλη
Το λάδι της κάνναβης είναι ένα πολύ θρεπτικό προϊόν, περιέχοντας αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, καροτένιο, φυτοστερόλες, φωσφολιπίδια και πολλά μεταλλικά στοιχεία, όπως ασβέστιο, θείο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και φώσφορο. Είναι πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης και περιέχει και τα 20 γνωστά αμινοξέα. Τέλος περιέχει βιταμίνη Α, Β1, Β2, Β3, Β6, C, D και E. Το έντονο πράσινο χρώμα του ελαίου οφείλεται στην μεγάλη συγκέντρωση χλωροφύλλης που υπάρχει στους σπόρους.

Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του λαδιού αυτού είναι η μεγάλη του περιεκτικότητα σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, περισσότερο από κάθε άλλο φυτό στον κόσμο, καθιστώντας το ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής. Τα Ω-λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την υγεία, είναι υπεύθυνα για τη λάμψη στο δέρμα, στα μαλλιά και τα μάτια και βασικά για τη πνευματική διάυγεια. Επίσης λιπαίνουν και καθαρίζουν τις αρτηρίες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα Ω-λιπαρά οξέα δε μπορούν να συντεθούν στον οργανισμό και λαμβάνονται αποκλειστικά με τη διατροφή. Τέλος γίνονται μελέτες για τη θεραπευτική τους δράση ενάντια στον καρκίνο.

Θεραπευτικές ιδιότητες και καλλυντικά
Χρησιμοποιήστε το λάδι σε ιατρικές καταστάσεις όπως έκζεμα, ψωρίαση, ακμή, κακή ενεργητικότητα, χαμηλό μεταβολισμό και απόπειρα απώλειας βάρους. Επίσης σε υψηλή αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη, κακή κυκλοφορία και καρδιαγγειακές νόσους, λίθους χοληδόχου κύστης, νόσο του Cronh, ορμονικές διαταραχές, εμμηνόπαυση και πληθώρα άλλων διαταραχών, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου. Τελευταίες μελέτες στον Καναδά, έδειξαν πως προστατεύει από τη UV ακτινοβολία.
Στην κοσμητολογία το λάδι κάνναβης είναι αντιφλεγμονώδες, αντιγηραντικό, εξισορροπεί την ξηρή επιδερμίδα, καταπολεμά τις δερματικές φλεγμονές, είναι αντιοξειδωτικό και ενυδατικό. Το λάδι είναι ελαφρύ, απορροφάται εύκολα από τους πόρους, ενυδατώνει και ανανεώνει όλες τις στοιβάδες της επιδερμίδας. Αποτελεί εξαιρετικό πρόσθετο σε καλλυντικά, μιας και εμπλουτίζει τη σύνθεση με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Μπαίνει παντού, σε κρέμες προσώπου και σώματος, προϊόντα περιποίησης μαλλιών, σαμπουάν και conditioner, κρέμες ξυρίσματος, σαπούνι, lip balm, λοσιόν, σε μίγμα massage μαζί με άλλα λάδια και σε πολλές άλλες παρασκευές. Στη φωτογραφία κάτω βλέπετε τα αποτελέσματα στα πέλματα, μετά από επάλειψη με λάδι κάνναβης για χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας.

Πραγματικά ένα προϊόν τόσο παρεξηγημένο, που όμως αξίζει δοκιμή και χρήση. Αγγίζει τα όρια της υπερτροφής. Υιοθετήστε το στην καθημερινότητα σας και δε θα σας απογοητεύσει.


Χειροποίητον

2 σχόλια:

- Να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες.
- Σχόλια γραμμένα στα Greeklish δεν θα δημοσιεύονται.
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια.